Kotlety z jajek

5 (147 ocen)

Kotlety z jajek są smaczne i sycące, często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką i ziemniakami.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    2 jajka surowe
    1 cebula
    3-4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki śmietany 18%
    Pół pęczka natki pietruszki
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy podsmażoną cebulę, surowe jajka, bułkę tartą, śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować