KOTLETY Z JAJEK

4.5 (180 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne,łatwe do wykonania. Alternatywa dla kotletów z mięsa.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu:
    5 jajek
    100 g sera żółtego
    1 łyżka mąki
    składnik podstawowy dodatkowy:
    1 łyżka bułki tartej
    składniki robocze:
    2 łyżki siekanego koperku
    sól i pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko Ser

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 jajka gotujemy na twardo, a potem kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do nich ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, mąkę, bułkę tartą oraz 1 całe jajko (nie ugotowane, świeże). Doprawiamy posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolitą masę , z której formujemy kotlety. Kotlety obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oliwie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować