Szukamy przepisów na święta a co powiecie na soczyste kotlety, polane pysznym sosem. Można zaskoczyć gości inną odmianą kotleta.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• Cebula
• ½ kg pieczarek
• Serek hochland
• Sos meksykański w słoiczku
• 15 dag sera żółtego
• Pieprz
• Sól
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
Kotlety mexico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Pod koniec prużenia dodajemy i prużymy aż się rozpuści.
3.Gotowy farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy.
4.Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej
5.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
6.Po usmażeniu układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem.
7.Po usmażeniu układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem.
8.Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
Zapiekamy 10 minut w 180 °C.
Komentarze