Kotlety Mexico

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szukamy przepisów na święta a co powiecie na soczyste kotlety, polane pysznym sosem. Można zaskoczyć gości inną odmianą kotleta.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Cebula
    • ½ kg pieczarek
    • Serek hochland
    • Sos meksykański w słoiczku
    • 15 dag sera żółtego
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kotlety mexico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • grzyby 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Pod koniec prużenia dodajemy i prużymy aż się rozpuści.
  • farsz 3. Gotowy farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy.
  • kotlety 4. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej
  • kotlety 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
  • sos 6. Po usmażeniu układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem.
  • sos 7. Po usmażeniu układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem.
  • 8. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
    Zapiekamy 10 minut w 180 °C.
  • kotlety 9. Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować