Polędwiczki w sosie meksykańskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Czasami szukamy przepisu na bardzo szybkie danie, oto moja propozycja. Wystarczą tylko 3 główne składniki, aby zrobić bardzo smaczne danie. Sos można również przygotować samemu lub użyć gotowego.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • 1040 g sosu meksykańskiego w słoiku
    • 400 g fasoli czerwonej w puszce
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Mięso obtaczam w mące pszennej i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • sos 2. 2. Sos meksykański wlewam na większą patelnię, dodaję odlaną z zalewy fasolkę, gotuję 5 minut.
    3. Sos łączę z mięsem.
  • danie 3. 4. Danie gotowe, podaję ryżem lub ziemniakami.
    5. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować