Filety pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Najprostszym daniem do zrobienia jest filet pod pierzynką. Pierzynkę można przygotować dowolnie, praktycznie dajemy to co najbardziej nam pasuje.
Moją propozycja jest wykorzystanie papryki z połączeniem serka oraz sera, smak jest niesamowity a kotlety szybko giną z talerza.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 2 papryki czerwone
    • 1 cebula
    • 100 g sera żółtego
    • 120 g serka śmietankowego
    • Sól
    • Pieprz
    • Przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Filety pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MIĘSO 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Mięso układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • kotlety 2. 2. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, kroję na cztery części. Ser kroję na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę, ser przekładam do naczynia blendującego i blenduję.
    3. Następnie łączę z serkiem śmietankowym.
    4. Farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
    5. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • kotlety 3. 6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować