Pęczotto Mexico

  • wyświetlono: 124 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybkie i proste danie dla zapracowanych.

IMG_20200608_150134_540
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 szkl pęczaku
1/2 szkl zielonej soczewicy
1 puszka mieszanki warzywnej (Mexico)
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
sól
pieprz
papryka słodka i ostra w proszku

Sposób przygotowania przepisu:

Pęczotto Mexico

  • 1. 1. Pęczak i soczewicę gotujemy osobno w lekko osolonej wodzie.

    2. Na patelni podsmażamy drobno poszatkowaną cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek i przepłukane warzywa z puszki.

    3. Chwilę podsmażamy i dokładamy pęczak z soczewicą.

    4. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką według uznania.

Porady

Jeżeli chcemy, żeby danie było bardziej treściwe, możemy dodać ugotowane wcześniej mięso z kurczaka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kukurydzaczosneksoczewicapęczakwegedanie w 30 minut

Komentarze

Podobne przepisy

Pęczotto z pieczarkami i boczkiem

Dodane przez: monika016

Pęczotto z pieczarkami i boczkiem

Ostatnio często robię dania jednogarnkowe,...

Pęczotto z pieczarkami

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Pęczotto z pieczarkami

Wspaniały przepis na dodatek do...

Pęczotto z pieczarkami

Dodane przez: Wiater Barbara

Pęczotto z pieczarkami

Pyszne, proste i niedrogie danie....

Pęczotto z marchewką i groszkiem

Dodane przez: Goszka

Pęczotto z marchewką i groszkiem

Pęczotto jest to danie jednogarnkowe,...

Porowe pęczotto z orzechami

Dodane przez: JustKuchcik

Porowe pęczotto z orzechami

Kaszę pęczak uwielbiam od dawna,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE