Pęczotto Mexico

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste danie dla zapracowanych.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl pęczaku
    1/2 szkl zielonej soczewicy
    1 puszka mieszanki warzywnej (Mexico)
    1 ząbek czosnku
    1 mała cebula
    sól
    pieprz
    papryka słodka i ostra w proszku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pęczotto mexico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pęczak i soczewicę gotujemy osobno w lekko osolonej wodzie.

    2. Na patelni podsmażamy drobno poszatkowaną cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek i przepłukane warzywa z puszki.

    3. Chwilę podsmażamy i dokładamy pęczak z soczewicą.

    4. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką według uznania.

Porady

Jeżeli chcemy, żeby danie było bardziej treściwe, możemy dodać ugotowane wcześniej mięso z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kukurydza Soczewica Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować