Kotleciki szu szu o smaku gyrosa

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nie mam pojęcia skąd pochodzi nazwa tych kotlecików ale przepis troszkę zmodyfikowałam według siebie, kotleciki wyszły bardzo soczyste i mięciutkie dzięki nocnej marynacie w śmietanie. Serdecznie polecam na szybki obiad lub kolację. Świetnie pasują do frytek.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    2 łyżeczki przyprawy gyros
    4 łyżki śmietany 18 %

    Ciasto:
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 jajka

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki szu szu o smaku gyrosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć, nożem pociąć na małe kawałeczki. Do miski przełożyć mięso w przyprawie gyros i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać. Kotleciki przykryć folią i odłożyć do lodówki na 12 godzin u mnie na całą noc.
  • kotleciki 2. Następnego dnia do garnka przełożyć mąkę ziemniaczaną z jajkami i dokładnie wymieszać. Do ciasta przełożyć filety wraz z śmietaną. Wymieszać.
  • 3. Na patelnię nalać oleju i smażyć kotleciki z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować