Kotleciki SZU - SZU

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Brzmi tajemniczo, ale smakują każdemu - zarówno małym jak i dużym.
Przede wszystkim bardzo szybkie w przygotowaniu! Świetna alternatywa dla schabowych panierowanych tradycyjnie w bułce tartej.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • PANIERKA:

    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżki jogurtu greckiego 10%
    2 żółtka
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    500 g fileta drobiowego
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Kotleciki szu - szu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na panierkę połączyć i dokładnie wymieszać.
    Fileta pokroić na mniejsze części, delikatnie rozbić na schabowe.
    Mięso dokładnie obtoczyć w masie.
    Smażyć z obu stron na złoto na gorącym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować