Koszyczki makaronowe z jajkiem

3 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Koszyczki z jajem przepiórczym i kabanosem. Można je podawać na ciepło i zimno. Małe fikuśne ze zdrowymi kiełkami które sama wyhodowałam.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • koszyczki:

    150 g makaronu spaghetti
    1 jajko
    10 dag żółtego sera startego
    sól, pieprz, płatki chili
    olej rzepakowy do smarowania

    nadzienie:

    8 jajek przepiórczych
    8 oliwek zielonych
    8 oliwek czarnych
    kawałek ogórka zielonego
    4 pomidorki koktajlowe
    100 g kabanosów
    1 garść roszponki
    1 garść kiełków
    pieprz czerwony kulki
    50 g tofu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Przekąski

Koszyczki makaronowe z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koszyczki 8 sztuk.

    Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Przekładam do miski, dodaję pieprz, papryczkę chili płatki, ser żółty, jajko i mieszam. Formę do muffinek smaruję olejem. Makaron układam we wgłębieniach, i dociskam. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i zapiekam koszyczki około 20 minut aż zaczną się lekko rumienić.

    Jajka gotuję na twardo 2-3 minuty. W koszyczkach układam roszponkę, kiełki, plaster ogórka, pokrojone tofu, oliwki i jajko obrane. Z kabanosów robię rączki koszyczków. Żeby się trzymały wkładam w końcówki kabanosa kawałek wykałaczki i przytwierdzam do koszyczków. Posypuje pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować