Koszyczki makaronowe z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Koszyczki 8 sztuk.
Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Przekładam do miski, dodaję pieprz, papryczkę chili płatki, ser żółty, jajko i mieszam. Formę do muffinek smaruję olejem. Makaron układam we wgłębieniach, i dociskam. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i zapiekam koszyczki około 20 minut aż zaczną się lekko rumienić.
Jajka gotuję na twardo 2-3 minuty. W koszyczkach układam roszponkę, kiełki, plaster ogórka, pokrojone tofu, oliwki i jajko obrane. Z kabanosów robię rączki koszyczków. Żeby się trzymały wkładam w końcówki kabanosa kawałek wykałaczki i przytwierdzam do koszyczków. Posypuje pieprzem czerwonym.
Komentarze