Razowe koszyczki makaronowe z kabanosem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Koszyczki na imprezę, do pracy jako przekąska. Zrobiłam je z makaronu razowego bo jest zdrowszy. Podałam z brokułem, papryką, kabanosami. Także każdy znajdzie w nich coś dla siebie. Robi się je bardzo szybko a zapewniam że was zaskoczą.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki koszyczki makaronowe:

    150 g makaronu razowego nitki
    3 łyżki startego sera żółtego
    2 jajka
    sól, pieprz czarny i czerwony
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    papryczka chili
    1/2 papryki czerwonej
    50 g kabanosów wieprzowych

    dekoracja koszyczków:

    20 g kabanosów
    14 pomidorków koktajlowych
    1/4 brokuła
    1 garść roszponki
    1/2 papryki czerwonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Razowe koszyczki makaronowe z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koszyczki makaronowe:

    Makaron gotuję aldente, odcedzam i przekładam do miski. Jak przestygnie, dodaję jajka, ser, sól, pieprz, paprykę chili i słodką. Paprykę czerwoną kroję w małą kostkę, kabanosy na plasterki. Dodaję do makaronu i mieszam. Formę do muffinek dokładnie smaruję olejem. Wykładam farsz do wgłębień i dociskam łyżką. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i wstawiam na 25 minut blaszkę. Po wyjęciu z piekarnika jak koszyczki przestygną podważam je nożem i wyjmuję.

    Brokuł dzielę na małe różyczki wkładam do wrzącej osolonej wody na pięć minut. Nie gotuję już. Koszyczki dekoruję brokułami,kabanosem, pomidorkami, roszponką, pieprzem czerwony, kawałkiem papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować