Koszyczki makaronowe z łososiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mogą być na śniadanie, do pracy, na lunch, na przyjęcie i nie tylko. Chcecie zaskoczyć rodzinę czymś dobrym i fajnie podanym. Polecam proste i szybkie makaronowe koszyczki.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • koszyczki:

    200 g makaronu nitki
    1 jajko
    4 łyżki startego parmezanu
    sól, pieprz
    1 łyżka oleju

    pozostałe:

    100 g łososia wędzonego
    4 pomidorki koktajlowe
    4 truskawki
    100 g kabanosów z łososia
    8 oliwek czarnych
    kawałek ogórka
    1/2 cebuli czerwonej
    pieprz czerwony
    papryczka chili
    kawałek sera blu
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z makaronem Ser

Koszyczki makaronowe z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koszyczki:

    Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Przekładam do miski, dodaję jajko, pieprz, sól, starty parmezan, olej i mieszam. Formę do muffinek smaruję olejem. Makaron wykładam do ośmiu porcji we wgłębienia formy i dociskam łyżką. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i piekę koszyczki 20 minut.

    Po upieczeniu podważam nożem, wyjmuje z formy. Z kabanosów robię raczki koszyczka, przytwierdzam je za pomocą wykałaczek. Do koszyczka wkładam kawałek truskawki, łososia wędzonego, oliwkę, pomidorka, ogórka, cebulą, papryczkę chili, szczypior, ser. Posypuje pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować