Mogą być na śniadanie, do pracy, na lunch, na przyjęcie i nie tylko. Chcecie zaskoczyć rodzinę czymś dobrym i fajnie podanym. Polecam proste i szybkie makaronowe koszyczki.
100 g łososia wędzonego
4 pomidorki koktajlowe
4 truskawki
100 g kabanosów z łososia
8 oliwek czarnych
kawałek ogórka
1/2 cebuli czerwonej
pieprz czerwony
papryczka chili
kawałek sera blu
szczypiorek
Koszyczki makaronowe z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Koszyczki:
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Przekładam do miski, dodaję jajko, pieprz, sól, starty parmezan, olej i mieszam. Formę do muffinek smaruję olejem. Makaron wykładam do ośmiu porcji we wgłębienia formy i dociskam łyżką. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i piekę koszyczki 20 minut.
Po upieczeniu podważam nożem, wyjmuje z formy. Z kabanosów robię raczki koszyczka, przytwierdzam je za pomocą wykałaczek. Do koszyczka wkładam kawałek truskawki, łososia wędzonego, oliwkę, pomidorka, ogórka, cebulą, papryczkę chili, szczypior, ser. Posypuje pieprzem czerwonym.
Komentarze