Koktajl na soku z kiszonych ogórków, z gotowanym mięsem, rzodkiewką i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Koktajl sam w sobie jest bardzo sycący, z powodzeniem może stanowić jeden z pięciu zalecanych posiłków w ciągu dnia. Całość kryje w sobie moc witamin, wapnia, białka... Pełnowartościowy posiłek, dlatego polecam każdemu, także osobom na diecie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 połówki ugotowanej piersi kurczaka (z rosołu, zupy)
    2 ugotowane pietruszki
    1/2 ugotowanego selera
    5-6 rzodkiewek
    250 g jogurtu naturalnego 0%
    1/2 dużego jabłka
    1 szkl. soku z kiszonych ogórków
    1 szkl. wody
    1 gałązka bazylii - listki
    1 łyżka świeżej rzeżuchy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik Napoje Koktajl

Koktajl na soku z kiszonych ogórków, z gotowanym mięsem, rzodkiewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i warzywa z zupy rozdrabniamy i wrzucamy do kielicha blendera. Rzodkiewkę i jabłko myjemy, rzodkiewki pozbawiamy ogonków, a jabłko nasion. Kroimy w mniejsze kawałki i dorzucamy do mięsa w blenderze. Zalewamy sokiem z ogórków, jogurtem i wodą, dodajemy rzeżuchę i listki bazylii. Całość blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Opcjonalnie można dolać więcej wody, by konsystencja była bardziej płynna - to już według własnych upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować