Surówka z kiszonej kapusty często gości na naszym stole. Warto pamiętać, że kiszonki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Ponadto dodatek tartej marchewki wprowadza kolejną porcję witamin. Surówka z kapusty kiszonej to sposób na podanie zalecanej dawki warzyw nawet dzieciom. Dodawania podsmażonej na ciepło cebulki nauczyłam się od mojej mamy. Kapusta kiszona jako surówka zasmakuje nawet najmłodszym członkom rodziny. Szczególnie surówka z kiszonej kapusty i marchewki sprawdzi się jako dodatek do kotletów mielonych, pieczonej ryby lub kotleta schabowego. Oto sposób, jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty.
4.82 (181 ocen)
Surówka z kiszonej kapusty z olejem będzie się świetnie prezentować w salaterkach nawiązujących do zastawy stołowej. Warto także zaopatrzyć się w zestaw sztućców do sałatek. Dzięki temu wszystkie składniki będą dokładnie wymieszane.
Komentarze