Surówka z kiszonych ogórków i cebuli

4.94 (182 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zdrowy dodatek do obiadu.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kiszonych ogórków
    1 średnia cebula czerwona
    łyżka oleju
    łyżka musztardy
    łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.94 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki kiszone

Surówka z kiszonych ogórków i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebulę kroimy w kosteczkę,mieszamy.
    2.Przygotowanie sosu:
    Olej,musztardę i cukier łączymy,wlewamy do ogórków,mieszamy,odstawiamy na godzinę.
    Podajemy do dań mięsnych.

Porady

Surówkę po przygotowaniu najlepiej odstawić na około godzinę,wtedy wszystkie smaki się dobrze połączą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować