KEKS Z BIAŁEK

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

W MOIM DOMU ZAWSZE OD LAT GOŚCI TEN KEKS NA WIGILIJNEJ WIECZERZY

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białka z jaj: 5 sztuk
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mąka: 0.5 szklanki
    - stopionego masła: 0.5 szklanki
    - bakalie (rodzynki, orzechy włoskie, skórka pomarańczy): 1 szklanka
    - aromat cytrynowy: 1 sztuka
    - MARGARYNA DO POSMAROWANIA FORMY: 1 łyżka
    - cukier puder do posypania: 0.5 szklanki
    - BUŁKA TARTA DO POSYPANIA FORMY: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Keks z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŚWIEŻE BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER.MĄKĘ PRZESIAĆ I DODAWAĆ DO PIANY NA ZMIANĘ Z PRZESTUDZONYM MASŁEM,STALE UBIJAJĄC,DODAĆ AROMAT.BAKALIE ROZDROBNIĆ,WSYPAĆ DO PRZYGOTOWANEGO CIASTA,DELIKATNIE WYMIESZAĆ.FORMĘ WYSMAROWAĆ MARGARYNĄ I POSYPAĆ BUŁKĄ TARTĄ,WLAĆ CIASTO.WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO TEMPERATURY 200 STOPNI I PIEC 40 MINUT.CIASTO WYSTUDZIĆ W PIEKARNIKI,WYJĄĆ I POSYPAĆ WIERZCH CUKREM PUDREM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować