Keks z białek

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Dobry sposób na wykorzystanie białek

  • 60 min

Składniki:

  • - 4-5 białek
    - 1/2 szkl. cukru
    - 1/2 szkl. mąki
    - 1/2 szkl. stopionego masła (margaryny)
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - bakalie
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Keks Desery

Keks z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto w formie keksowej 1. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewać tłuszcz. Stale ubijać. Dodać bakalie, delikatnie wymieszać łyżką.
    Wlać do formy keksowej. Piec, aż wierzch będzie lekko brązowy.
    Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować