Pełnoziarniste kanapki z jajecznicą i awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kanapki z pełnoziarnistych bułeczek z mnóstwem pysznych dodatków, m.in. jajecznicą i awokado. Pyszne, zdrowe i sycące kanapki, które można przygotować na śniadanie albo zabrać do pracy. Smakują dobrze na ciepło jak i na zimno.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bułeczki pełnoziarniste trójkąty
    1 łyżka masła
    3 jajka
    100 g serka wiejskiego
    1 łyżeczka przyprawy do mozzarelli i pomidorów
    1 awokado
    1/2 cebuli czerwonej
    1 garść rukoli
    1 garść świeżego szpinaku

    SOS JOGURTOWY:

    1/2 szklanki gęstego jogurtu
    przyprawa do mozzarelli i pomidorów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki

Pełnoziarniste kanapki z jajecznicą i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos jogurtowy doprawiając jogurt przyprawą.
    Bułeczki rozkroić i połówki podsmażyć na maśle od wewnętrznej strony.
    Jajka rozmącić z przyprawami i wymieszać z serkiem wiejskim. Usmażyć na patelni, starając się, aby jajecznica pozostawała w większych kawałkach. Przełożyć na podsmażone bułeczki dokładając pokrojone w plasterki awokado, krążki cebuli, liście szpinaku oraz rukoli. Między warzywami smarujemy sosem jogurtowym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Serek Szpinak Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować