Kanapki z pełnoziarnistych bułeczek z mnóstwem pysznych dodatków, m.in. jajecznicą i awokado. Pyszne, zdrowe i sycące kanapki, które można przygotować na śniadanie albo zabrać do pracy. Smakują dobrze na ciepło jak i na zimno.
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 bułeczki pełnoziarniste trójkąty
1 łyżka masła
3 jajka
100 g serka wiejskiego
1 łyżeczka przyprawy do mozzarelli i pomidorów
1 awokado
1/2 cebuli czerwonej
1 garść rukoli
1 garść świeżego szpinaku
SOS JOGURTOWY:
1/2 szklanki gęstego jogurtu
przyprawa do mozzarelli i pomidorów
Pełnoziarniste kanapki z jajecznicą i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos jogurtowy doprawiając jogurt przyprawą.
Bułeczki rozkroić i połówki podsmażyć na maśle od wewnętrznej strony.
Jajka rozmącić z przyprawami i wymieszać z serkiem wiejskim. Usmażyć na patelni, starając się, aby jajecznica pozostawała w większych kawałkach. Przełożyć na podsmażone bułeczki dokładając pokrojone w plasterki awokado, krążki cebuli, liście szpinaku oraz rukoli. Między warzywami smarujemy sosem jogurtowym. Smacznego :)
Komentarze