Jajka z rukolą

4.51 (146 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lekkie, faszerowane rukolą jajka. Proste ale bardzo smaczne. Swoją zielenią nadają wiosenny powiew wiosny na stole :)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    duża garść rukoli
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Jajka faszerowane

Jajka z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki. Wydrążyć żółtka, rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sól do smaku oraz drobno posiekaną rukolę, wymieszać. Powstałym nadzieniem faszerować białka. Po wierzchu posypać pieprzem, ozdobić małym listkiem rukoli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować