Wiosenne jajka faszerowane

4.5 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przystawka na świąteczny stół

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    3 rzodkiewki
    garść rzeżuchy
    4 pomidorki koktajlowe
    1/2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Wiosenne jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć do miseczki i rozgnieść widelcem, dodać startą na tarce rzodkiewkę, rzeżuchę i majonez, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Półki jajek napełnić farszem i udekorować połówkami pomidorków. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzeżucha Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować