Całą rodziną uwielbiamy jajka faszerowane, dlatego często przygotowuję je na różne sposoby i podaję w czasie niedzielnego śniadania. Jajek pod różnymi postaciami nie może także zabraknąć na Wielkanocnym stole.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-4 ugotowane na twardo jajka
-50 g ulubionego żółtego sera
-50 g metki łososiowej dobrej jakości
-2 łyżki majonezu
-garść rukoli
-sól i pieprz
Jajka faszerowane z rukolą, serem i metką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy, przekrawamy na połowy, wydrążamy żółtka i wrzucamy je do miski. Białka układamy na półmisku.
2.Do wgłębień po żółtkach wkładamy rukolę. Żółtka w misce rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy je ze startym na dużych oczkach serem, metką i majonezem. Farsz doprawiamy według uznania solą i pieprzem i wkładamy do jajek przy użyciu małej łyżeczki. Wierzch jajek można również udekorować listkami rukoli. Smacznego!
Komentarze