Jajka faszerowane z rukolą, serem i metką

5 (12 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Całą rodziną uwielbiamy jajka faszerowane, dlatego często przygotowuję je na różne sposoby i podaję w czasie niedzielnego śniadania. Jajek pod różnymi postaciami nie może także zabraknąć na Wielkanocnym stole.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 ugotowane na twardo jajka
    -50 g ulubionego żółtego sera
    -50 g metki łososiowej dobrej jakości
    -2 łyżki majonezu
    -garść rukoli
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (12 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane z rukolą, serem i metką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Jajka obieramy, przekrawamy na połowy, wydrążamy żółtka i wrzucamy je do miski. Białka układamy na półmisku.
  • 2 2. Do wgłębień po żółtkach wkładamy rukolę. Żółtka w misce rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy je ze startym na dużych oczkach serem, metką i majonezem. Farsz doprawiamy według uznania solą i pieprzem i wkładamy do jajek przy użyciu małej łyżeczki. Wierzch jajek można również udekorować listkami rukoli. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ser żółty Majonez Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować