Jajka faszerowane tuńczykiem

4.99 (197 ocen)

Bardzo lubię jajka faszerowane tuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 łyżki majonezu
    Sól, pieprz
    Pół pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek, wierzch możemy posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować