Jajka faszerowane tuńczykiem

4.5 (150 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Przygotowanie jajek faszerowanych tuńczykiem nie jest czasochłonne, a efekt jest przepyszny. Nadają się zarówno jako przekąska, jak i jako część Wielkanocnego Śniadania. Z dodatkiem natki pietruszki, zasmakują każdemu.

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 5 jajek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    4 łyżki majonezu
    1-2 łyżki chrzanu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka.
  • 2. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  • 3. Żółtka utrzeć z majonezem, rozdrobnionym tuńczykiem, chrzanem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku.
  • 4. Pastą napełnić połówki jajek, ułożyć na półmisku, udekorować natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Natka pietruszki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować