Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami

4.49 (150 ocen)

Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami - są bardzo łatwe wykonaniu.Takie jajka polecam podać jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania.

Składniki:

  • 8 jajek
    1 puszka tuńczyka w oleju lud sosie własnym
    2-3 łyżki śmietany
    180 g pieczarek
    1 duża cebula
    1 duży ząbek czosnku
    1 łyżeczka ostrego chrzanu
    3 łyżki posiekanej rzeżuchy do farszu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    rzeżucha do dekoracji
    sól,pieprz kolorowy grubo mielony,ostra papryka do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo a po ugotowaniu od razu wstawić do zimnej wody.
    Gdy przestygną - obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić.
    Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem dodać śmietanę, wyciśnięty czosnek,chrzan,cebulę,pieczarki i żółtka.Przyprawić do smaku
    przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki i rzeżuchę.
  • 2. .Wymieszać.Nakładać farsz łyżeczką do ugotowanych białek, tworząc małe kopułki. Udekorować rzeżuchą.
  • Jajka faszerowane  tuńczykiem i pieczarkami 3. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować