TasteTherapy

TasteTherapy

Częstochowa

O mnie:

Terapią zajmuję się zawodowo… ale nie tylko. Terapia wpływa na nas, nasze życie, dzięki niej często zaczynamy doświadczać małych przyjemności i cieszyć się nimi. Myślę, że pewne podobieństwo można odnaleźć w kuchni. Ona też może być swego rodzaju terapią – terapią smakiem. Przygotowywanie posiłków może nam dać wiele radości. Chciałabym pokazać, że sedno tkwi w prostocie, a gotowanie wcale nie musi być trudne. Moja kuchnia jest połączeniem wielu różnych smaków i stylów. Znaleźć w niej można parę gramów nowoczesności ale także szczyptę tradycji. Smacznego! ;)

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik TasteTherapy w dniu 28.08.2016 09:57 opublikował przepis:

Kolorowe kuleczki serowe

Takie mini przekąseczki zawsze dobrze sprawdzają mi się na różnego typu spotkaniach - tych mniej i bardziej oficjalnych. Ta przystawka, którą chciałabym podzielić się dzisiaj z wami - przede wszystkim kusi pięknymi kolorami.
Użytkownik TasteTherapy w dniu 07.08.2016 12:41 opublikował przepis:

Tradycyjny kapuśniak na żeberkach

Czasem mam tak, że nachodzi mnie ochota na coś kwaśnego i tym "czymś" okazuje się być wtedy zupa :) Ogórkowa.... szczawiowa ... bądź kapuśniak! Ten - przygotowany na żeberkach, z dodatkiem ziemniaków i marchewki jest niezwykle sycący i pożywny!
Użytkownik TasteTherapy w dniu 31.07.2016 21:53 opublikował przepis:

Roladki z cukinii z kremowym serkiem i łososiem

Przystawka ta świetnie nadaje się na przyjęcia. A połączenie smaku łososia z serkiem oraz rukoli smakuje po prostu obłędnie!
Użytkownik TasteTherapy w dniu 21.07.2016 18:03 opublikował przepis:

Steki z tuńczyka z salsą z cukinii

Polędwica z tuńczyka czy inaczej mówiąc stek z tuńczyka to pyszne, delikatne danie - któremu wystarczy dosłownie parę minut na patelni.
Użytkownik TasteTherapy w dniu 16.06.2016 17:16 opublikował przepis:

Kartoffelsalat - czyli ziemniaczana sałatka idealna do grilla

rodem z Niemiec - Kartoffelsalat! Jest ona nieskomplikowana, łatwa w przygotowaniu, wyjątkowo smaczna i bardzo dobrze komponuje się z grillowymi daniami.
Użytkownik TasteTherapy w dniu 22.05.2016 22:02 opublikował przepis:

Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką

Lubicie rabarbar? Ja uwielbiam ! Jest to taka roślinka, na którą czekam z utęsknieniem aż pokaże się w sklepach i ogródkach wraz z nastaniem ciepłych wiosennych dni :)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 15.05.2016 20:14 opublikował przepis:

Hiszpańska sałatka z pomarańczami i awokado

...
Użytkownik TasteTherapy w dniu 19.04.2016 20:44 opublikował przepis:

Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami

Typowo polski obiad... rosół i kotlet schabowy lub mielony :) Nie mam oczywiście nic przeciwko tradycyjnym smakom, lecz czasem lubię je urozmaicić. I tak właśnie powstały kotleciki mielone, które w środku kryją małą niespodziankę!http://thetastetherapy.blogspot.com/2016/04/kotlety-mielone-faszero
Użytkownik TasteTherapy w dniu 10.04.2016 21:17 opublikował przepis:

Ciasto Kryzysek

Ciasto idealne na osłodę trudnych chwil w naszym życiu
Użytkownik TasteTherapy w dniu 05.04.2016 21:50 opublikował przepis:

Chrzanowe roladki z szynki w galarecie

Moja wersja zdecydowanie jest dla miłośników wyrazistego chrzanowego smaku, lecz jeśli ktoś preferuje łagodniejszą wersję - wystarczy odrobinę zmodyfikować ilość dodanego chrzanu. Myślę, że jest to jedno z tych dań, które efektownie będzie się prezentować na stołach przy wielu różnych okazjach
Użytkownik TasteTherapy w dniu 27.03.2016 20:12 opublikował przepis:

Mazurek makowy

Przygotowany na kruchym cieście z makiem, bakaliami otulony kakaową polewą... palce lizać :)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 21.03.2016 22:45 opublikował przepis:

Sałatka z czerwonej fasoli i żółtego sera

Super szybka sałatka z fasoli i sera z czosnkową nutą ;)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 21.03.2016 22:31 opublikował przepis:

Sałatka z czerwonej fasoli i żółtego sera

Super szybka sałatka z fasoli i sera z czosnkową nutą ;)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 13.03.2016 18:26 opublikował przepis:

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie z jajkami ! Oprócz pięknie ustrojonych pisanek na naszych stołach na pewno znajdą się różne warianty tego produktu. Jednym z nich mogą być jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu jajka z tunczykiem
Użytkownik TasteTherapy w dniu 03.03.2016 18:23 opublikował przepis:

Rurki z kremem

Rurki z kremem .... genialne w swej prostocie ! :) W tym przepisie są nieprzesłodzone, kruche i delikatne. Mmm.... :)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 21.02.2016 16:50 opublikował przepis:

Polenta z suszonymi pomidorami, oliwkami, cebulą i czosnkiem

Polenta jest włoską potrawą przyrządzaną na ogół z mąki lub kaszki kukurydzianej. Przygotowanie jej to bardzo prosta sprawa. Polenta może być dodatkiem do wielu różnych dań, lecz ja przygotowałam ją jako samodzielne danie. Podana z różnego rodzaju sosami smakuje wyśmienicie.
Użytkownik TasteTherapy w dniu 19.02.2016 16:43 skomentował:

Czarno-białe muffiny

Użytkownik TasteTherapy w dniu 18.02.2016 22:42 opublikował przepis:

Czarno-białe muffiny

Przygotowane z okazji roczku bloga www.thetastetherapy.blogspot.com :)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 08.02.2016 21:33 opublikował przepis:

Sałatka brokułowa z fetą

Uważam, że brokuł i pomidor, to zawsze dobre sałatkowe połączenie. W tej wersji sałatki została ona trochę przełamana smakiem serka typu feta i podrasowana ostrością czosnkowego sosu. Wszystko to bardzo dobrze ze sobą koresponduje i smakuje :)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 29.01.2016 10:57 opublikował przepis:

Spaghetti z czosnkiem, pepperoni i oliwą (aglio, olio e peperoncino)

Idealna opcja dla osób, które chcą przygotować coś efektownego w krótkim czasie. Zdecydowanie jest to propozycja dla osób, które lubią ostre potrawy
Użytkownik TasteTherapy w dniu 22.01.2016 22:00 opublikował przepis:

Nadziewane Roladki z kurczaka

to dobra propozycja dla osób, które chcą połączyć tradycyjne roladki z kurczaka z odrobiną bardziej nowoczesnych smaków. Sery, które znajdują się w ich wnętrzu nadają temu daniu soczystości. Natomiast wyrazisty smak suszonych pomidorów sprawia, że danie to nabiera oryginalności.
Użytkownik TasteTherapy w dniu 06.01.2016 11:30 opublikował przepis:

Sałatka warstwowa konserwowa

Przed nami okres karnawału, zabaw - a co za tym idzie towarzyskich spotkań. Czym więc ugościć naszych gości? Sałatką oczywiście ! Syta, smaczna, a jej przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu :) Pomyślałam, że skoro jest w niej tyle konserwowych składników- to właśnie to słowo najlepiej ją opisze
Użytkownik TasteTherapy w dniu 16.12.2015 21:52 skomentował:

Szpinakowe naleśniki z serkiem wiejskim i granatem

Użytkownik TasteTherapy w dniu 09.12.2015 20:14 opublikował przepis:

Szpinakowe naleśniki z serkiem wiejskim i granatem

W tej wersji naleśników najlepsze wrażenie robią kolory. Zielony szpinak w połączeniu z czerwienią granatu i bielą serka - to właśnie to !

Użytkownik TasteTherapy w dniu 29.11.2015 16:08 skomentował:

Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami

Użytkownik TasteTherapy w dniu 29.11.2015 12:46 skomentował:

Galaretka z rosołu

Użytkownik TasteTherapy w dniu 29.11.2015 12:42 opublikował przepis:

Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami

Połączenie słonego smaku orzeszków ze słodkim smakiem masy krówkowej oraz czekolady może się wydać zaskakujące. Zachęcam was jednak do spróbowania, ponieważ to zestawienie bardzo dobrze ze sobą współgra. Mnie osobiście ten sernik przypomina trochę baton snickers :)
Użytkownik TasteTherapy w dniu 26.11.2015 09:36 opublikował przepis:

Kurczakowa sałatka z zupek chińskich

To "danie" - zupka chińska, które z pewnością znalazło się w menu nie jednego studenta, wczasowicza, obozowicza itp. doskonale smakuje jako składnik sałatki. Mimo wątpliwej zawartości witamin i minerałów w połączeniu z mięsem i warzywami tworzy całkiem udaną kompozycję
Użytkownik TasteTherapy w dniu 26.11.2015 09:24 opublikował przepis:

Galaretka z rosołu

Co zrobić z rosołem, który pozostał nam po niedzielnym obiedzie? Chciałabym zaproponować coś, dla wielbicieli galaretek pod każdą postacią - bo sama do takowych się zaliczam. Do jej przygotowania wykorzystać można to, z czego przygotowany był rosół oraz dodać pasujące nam dodatki
Użytkownik TasteTherapy w dniu 26.11.2015 09:20 opublikował przepis:

Rabarbarowe Ciasto Barbary

Raz Barbara szła do baruwypić kompot z rabarbaru.A w tym barze: "Żal nam, aledziś kompotu nie ma wcale!"Jest barszczyk z uszkamii pieróg z rogami,jest sękacz z sękamii kołacz z kołkami,jest rosół z okami,zakalec na palec,lecz kompotu z rabarbarudla Barbary nie ma wcale!
Użytkownik TasteTherapy w dniu 24.11.2015 20:24 opublikował przepis:

Sakiewki z papieru ryżowego

Jadalny papier ... :) Mowa oczywiście o papierze ryżowym! Tym razem nie jako składnik sajgonek, lecz podany na surowo w formie smakowitych sakiewek. Efektowne i pyszne i syte danie!

To może cię zainteresować