Jajka faszerowane rzodkiewkami

5 (146 ocen)

  • 30 min

Idealna przekąska na Wielkanoc i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • - 6 rzodkiewek + 2 do dekoracji
    - 6 jajek
    - pół pęczka szczypiorku + pół pęczka do dekoracji
    - 2 łyżki majonezu
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka. Rzodkiewkę i szczypiorek kroimy w kostkę. Żółtka rozgniatamy z majonezem, dodajemy rzodkiewkę, szczypiorek, sól, pieprz i mieszamy. Farsz nakładamy na jajka i układamy na półmisku.
    Z rzodkiewek wycinamy kwiatki. Na półmisku posypujemy szczypiorek i układamy kwiatki z rzodkiewek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować