Jajka faszerowane rzodkiewkami

5 (158 ocen)

  • Dla 4 osób

Proste faszerowane jajka na Wielkanoc

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kilka jajek
    pęczek rzodkiewki
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    ogórek konserwowy
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu czekać jeszcze 4 minuty.
    Przelać zimną wodą garnek, ostudzić jajka i obrać ze skorupek.
  • 2. Przekroić na pół i wyjąć żółtka.
    Żółtka wymieszać z majonezem, dodać drobno posiekane rzodkiewki (część zostawić do dekoracji) i doprawić solą i pieprzem.
  • 3. W zagłębieniach po żółtkach nakładać farsz, ozdabiać rzodkiewkami i kawałkami ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować