Jajka faszerowane rzodkiewkami

  • wyświetlono: 4322 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Proste faszerowane jajka na Wielkanoc

dusia mala
  • 4 porcje

Składniki

kilka jajek
pęczek rzodkiewki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
ogórek konserwowy

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane rzodkiewkami

  • 1. Jajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu czekać jeszcze 4 minuty.
    Przelać zimną wodą garnek, ostudzić jajka i obrać ze skorupek.
  • 2. Przekroić na pół i wyjąć żółtka.
    Żółtka wymieszać z majonezem, dodać drobno posiekane rzodkiewki (część zostawić do dekoracji) i doprawić solą i pieprzem.
  • 3. W zagłębieniach po żółtkach nakładać farsz, ozdabiać rzodkiewkami i kawałkami ogórka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

WielkanocśniadanieJajka faszerowanewielkanocne_przepisy

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane

Dodane przez: PolskaGotuje

Jajka faszerowane

Smaczne jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem

Dodane przez: Ania321

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem

Jajka faszerowane rzodkiewką, ogórkiem...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: Cukiereczek

Jajka faszerowane awokado

Delikatne w smaku i lekkie, idealne...

Rzodkiewka faszerowana

Dodane przez: MonikaW

Rzodkiewka faszerowana

Na przywołanie wiosny przepis na...

Jajka z rzodkiewką

Dodane przez: czarrna

Jajka z rzodkiewką

Jajka z wiosennym akcentem.

Jajka faszerowane groszkiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane groszkiem

Jajka są bardzo smaczne i pięknie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE