REKLAMA

Grzyby marynowane w zalewie octowej

wyświetlono: 36 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Najlepszy przepis na pyszne grzyby marynowane w occie. Robi się je szybko, a smakują wybornie. Smaki lata i jesieni zamknięte w małym słoiczku.

opublikowany: 27.10.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 małych słoiczków (około 200ml)

    1 l wody
    300 ml octu spirytusowego
    Po kilka ziaren na słoik (ale wsypujemy wszystko do zalewy i później dzielimy na słoiki):
    -gorczycy
    -czarnego pieprzu
    -ziela angielskiego
    liście laurowe
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka soli
    1 cebula
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby zagotować 10 min. w wodzie z solą i przełożyć do słoików.
  • 2. W drugim garnku zagotować wszystkie składniki na zalewę. Przełożyć składniki równo do słoików z grzybami, a zalewę wlać do środka. grzyby muszą być całkowicie zalane.
  • 3. Słoiki zakręcić od razu po zalaniu.
  • 4. Zaprawy pasteryzować 30 min. w garnku z wodą zalane do 3/4 wysokości
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bienpyt

Grzyby gotowane w zalewie octowej

Grzyby marynowane inaczej, właśnie gotowane w zalewie octowej. Tak przygotowane nie sklejają się.

kategoria: Przetwory opublikowany: 02.10.2019 | wyświetlono: 1252 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE