Grzyby marynowane w zalewie octowej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepszy przepis na pyszne grzyby marynowane w occie. Robi się je szybko, a smakują wybornie. Smaki lata i jesieni zamknięte w małym słoiczku.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 małych słoiczków (około 200ml)

    1 l wody
    300 ml octu spirytusowego
    Po kilka ziaren na słoik (ale wsypujemy wszystko do zalewy i później dzielimy na słoiki):
    -gorczycy
    -czarnego pieprzu
    -ziela angielskiego
    liście laurowe
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka soli
    1 cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grzyby marynowane w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby zagotować 10 min. w wodzie z solą i przełożyć do słoików.
  • 2. W drugim garnku zagotować wszystkie składniki na zalewę. Przełożyć składniki równo do słoików z grzybami, a zalewę wlać do środka. grzyby muszą być całkowicie zalane.
  • 3. Słoiki zakręcić od razu po zalaniu.
  • 4. Zaprawy pasteryzować 30 min. w garnku z wodą zalane do 3/4 wysokości
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Gorczyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować