Gazpacho - hiszpański chłodnik

0 (0 ocen)

Moja wersja hiszpańskiego gazpacho. Pomidory muszą być dojrzałe i pachnące. Ilość czosnku zależy od naszych upodobań

Składniki:

  • 6 sporych dojrzałych pomidorów
    3 papryki (2 czerwone i 1 żółta)
    3 - 4 ząbki czosnku
    1 spora cebula
    8 ogórków gruntowych
    parę łyżek oliwy z oliwek
    sól, pieprz
    ocet winny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Gazpacho - hiszpański chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, ogórki obrać, papryki pozbawić pestek, pomidory sparzyć i obrać ze skóry
    ( nie zawsze to robię ).
  • 2. Wszystkie składniki wrzucić do blendera lub malaksera i zmiksować na gładką masę.
  • 3. Doprawić solą, pieprzem, i octem do smaku.
  • image-0uvlxaj 4. Mocno schłodzić przed podaniem. Podawać przybrane warzywami pokrojonymi w drobną kostkę. Smacznego!

Porady

Zupę można rozrzedzić wodą , ale ja wolę wersję gęstą. Najsmaczniejsza na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować