Fuczki - placki z kiszonej kapusty

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, tanie i delikatne placuszki przygotowane z kiszonej kapusty. Polecam na obiad lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 szkl mleka
    1 szkl mąki pszennej
    1 jajko
    30 dag kiszonej kapusty
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Fuczki - placki z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko i dodajemy jajko oraz mąkę, miksujemy. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno, przekładamy do miski z ciastem. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować