Fuczki , placki z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fuczki czyli placki z kiszonej kapusty są bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Idealne jako dodatek do mies, lub samodzielnie podane z ulubionym sosem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
    2 szklanki mąki pszennej
    1 i 1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    przyprawy : po ok. 1/2 łyżeczki soli ( sól dostosować do tego czy kapusta jest bardzo słona), pieprzu, majeranku, kminku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Placki Dodatki

Fuczki , placki z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fuczki 1. Kapustę kiszoną dokładnie odcisnąć z soku i pokroić na mniejsze kawałki.

    Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, jajka, przyprawy. Wymieszać do połączenia składników. Następnie do ciasta dodać pokrojoną, kiszoną kapustę i całość dokładnie wymieszać.

    Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta- jak na racuchy. Placki smażyć po ok. 4 minuty z każdej strony.
    Podawać samodzielnie, z sosem lub jako dodatek do mięsa. Smacznego :)
    Moje zdjęcia przedstawiają fuczki pieczone w piecu opalanym drewnie . Polecam:)

Porady

Usmażone placki odsączyłam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować