Filety z pomidorami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Otulone są chrupiącym boczkiem, który sprawił, że mięso jest delikatne i soczyste.
Nie ma przy nich wiele pracy. Polecam je więc z całego serca na szybki i pyszny rodzinny obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 nieduże filety z kurczaka
    kulka mozzarelli
    słoiczek suszonych pomidorów
    zioła prowansalskie
    16 cienkich plasterków bekonu parzonego
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, naciąć głęboką kieszeń. Na zewnątrz i w środku oprószyć solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem granulowanym. Do środka włożyć kawałek mozzarelli i 2-3 suszone pomidory. Każdy filet owinąć czterema plastrami bekonu.
    Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć, np. folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach temperaturę zmniejszyć do 180 stopni i piec jeszcze 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia ściągnąć folię.
    Filety podawać posypane szczypiorkiem, z ziemniaczkami lub kaszą i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Boczek Kurczak Mozzarella Suszone pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować