Otulone są chrupiącym boczkiem, który sprawił, że mięso jest delikatne i soczyste.
Nie ma przy nich wiele pracy. Polecam je więc z całego serca na szybki i pyszny rodzinny obiad.
Filety z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, osuszyć, naciąć głęboką kieszeń. Na zewnątrz i w środku oprószyć solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem granulowanym. Do środka włożyć kawałek mozzarelli i 2-3 suszone pomidory. Każdy filet owinąć czterema plastrami bekonu.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć, np. folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach temperaturę zmniejszyć do 180 stopni i piec jeszcze 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia ściągnąć folię.
Filety podawać posypane szczypiorkiem, z ziemniaczkami lub kaszą i ulubioną sałatką.
Komentarze