Fasolka szparagowa z gruszką i prażonymi orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nowatorskie podanie uwielbianej na naszych stołach fasolki szparagowej, która
w połączeniu ze świeżą gruszką i chrupiącymi orzechami smakuje rewelacyjnie, jest zdrowszą alternatywą klasyki tylko z bułką tartą i znakomitą propozycją sezonowego obiadu.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g żółtej fasolki szparagowej
    3 gruszki
    80g posiekanych orzechów włoskich
    3 łyżki masła
    2 łyżki oleju arachidowego
    2-3 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa z gruszką i prażonymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować do miękkości. Po tym czasie odcedzić.
  • Fasolka szparagowa z gruszką i prażonymi orzechami 2. Gruszki, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni.
  • Fasolka szparagowa z gruszką i prażonymi orzechami 4. Na dużej patelni roztopić masło z olejem, podsmażyć kawałki gruszki, dodać ugotowaną fasolkę, orzechy i posypać bułką tartą. Całość dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut. Następnie doprawić solą, pieprzem i ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa Orzechy Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować