Zapiekana fasolka szparagowa

4.87 (177 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
    100 g masła
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki bułki tartej
    40 g startego parmezanu
Wystaw ocenę:

4.87 (177 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Dodatki

Zapiekana fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekana fasolka szparagowa 1. Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min.

    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy.

    Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min, następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować