REKLAMA

Zapiekana fasolka szparagowa

wyświetlono: 15317 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

opublikowany: 06.06.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
    100 g masła
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki bułki tartej
    40 g startego parmezanu
Ocena:

(średnia 4.98 z 160 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Jak zrobić Zapiekana fasolka szparagowa?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekana fasolka szparagowa 1. Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min.

    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy.

    Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min, następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Zapiekana fasolka szparagowa wg Gregorhspeed Dodane przez: Aneta_77

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: smak i uczucie smak i uczucie

Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

Bardzo smaczna i syta. Można ją podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

kategoria: Dania główne Zapiekanki opublikowany: 09.04.2017 | wyświetlono: 3678 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE