REKLAMA
Fasolka, której strąki są fioletowe. W prawdzie po ugotowaniu kolor znika i fasolka jest zielona, ale za to jaka smaczna. Fioletowa fasolka szparagowa jest duża, bardziej mięsista i nie ma łyków.
(średnia 4.5 z 154 głosów)
Porady
W taki prosty i szybki sposób można przygotować każdą fasolkę, nie tylko fioletową.
Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.
Zimą wystarczy otworzyć słoik, zawartość przełożyć do garna, podgrzać i mamy fasolkę tak smaczną jak latem. Można ją też po prostu odcedzić, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Poleca się na zupę. W mojej piwnicy ma swoje honorowe miejsce :-)
Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połaczenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości.
proste smaczne i szybkie danie :) zielona fasolka szparagowa w jajku z dodatkiem sera żółtego -polecam:)
Komentarze