REKLAMA

Fioletowa fasolka szparagowa

wyświetlono: 3626 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Fasolka, której strąki są fioletowe. W prawdzie po ugotowaniu kolor znika i fasolka jest zielona, ale za to jaka smaczna. Fioletowa fasolka szparagowa jest duża, bardziej mięsista i nie ma łyków.

opublikowany: 04.08.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fasolki fioletowej
    3 ząbki czosnku
    50 g masła
    sól
    pieprz czarny
Ocena:

(średnia 4.5 z 154 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Fioletowa fasolka szparagowa?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolce odciąć końce i umyć. Wrzucić na wrzącą, osłoną wodę i
    gotować, aż będzie miękka, około 20 min. Na patelni rozpuścić masło
    i dodać roztarty czosnek. Może być też drobno posiekany. Chwilę
    podsmażyć po czym wrzucić ugotowaną fasolkę. Wcześniej ją pokroiłam
    na mniejsze kawałki. Doprawić pieprzem, ewentualnie solą i podawać na
    gorąco. Smacznego :)

Porady

W taki prosty i szybki sposób można przygotować każdą fasolkę, nie tylko fioletową.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zapiekana fasolka szparagowa

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

kategoria: Zapiekanki Dodatki opublikowany: 06.06.2018 | wyświetlono: 15306 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE