Duszona szynka w sosie paprykowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny obiad bez większego wysiłku :)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g szynki
    sól, pieprz
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka majeranku
    3 kulki ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki mąki
    2 czerwone papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Duszona szynka w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
    Solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i majerankiem, obtaczamy w mące.
    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim mięso z obu stron.
  • 2. Papryki oczyszczamy i kroimy w kostkę.
    Mięso przekładamy do garnka, zalewamy ok 0,5 litra wody, dodajemy paprykę, liście laurowe i ziele angielskie oraz posiekaną cebulę i czosnek Delikatnie solimy do smaku.
    Gotujemy conajmniej 90 minut pod przykryciem. Po tym czasie wyciągamy mięso i odparowujemy sos jeszcze przez kilka minut żeby nie był zbyt rzadki. Miksujemy.
    Podajemy z ziemniakami i marchewką.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować