Budyniowiec z malinami

4 (3 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki i efektowny przepis

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na dużą tortownicę 28 cm. Na 18 cm wystarczy zrobić z połowy przepisu
    I Warstwa
    ok. 16 podłużnych biszkoptów
    sok jabłkowy do nasączania 
    II WARSTWA
    900 ml mleka 
    200 g cukru 
    3 budynie waniliowe
    2 cukry waniliowe
    200 g miękkiego masła
    II WARTWA
    500 g kremówki 
    2 łyżki cukru
    4 łyżeczki żelatyny
    III WARSTWA
    1 galaretka malinowa
    500 g mrożonych
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Budyniowiec z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty zanurzamy na chwilkę w soku. Układamy je w tortownicy o średnicy 26 cm. Jeden obok drugiego.
  • 2. Mleko zagotowujemy z cukrami waniliowymi i gotujemy na nim budyń. Studzimy.
    Miękkie masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy budyń. Masę przekładamy do tortownicy.
  • 3. Kremówkę ubijamy z cukrem, pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę.
    Masę wykładamy na torcie.
  • 4. Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Maliny miksujemy i łączymy z galaretką. Przekładamy na torcik. Chłodzimy i dekorujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować