PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Duszone mięso w sosie własnymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/77/50d037c0eb1b72b6f829dee53ab3df8bbf12bb25.jpeg21603840http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/duszone-mieso-w-sosie-wlasnym
5 kotletów z szynki około 1 cm grubości
liść laurowy
kilka kuleczek ziela angielskiego
1/ 2 cebuli
5 pieczarek
2 łyżki sosu sojowego grzybowego
pieprz, opcjonalnie sól
zioła do wieprzowiny
ząbek czosnku
Sposób przygotowania przepisu:
Duszone mięso w sosie własnym
1.
Mięso z szynki myjemy osuszamy, posypujemy ziołami.
Na patelnie wrzucamy rozdrobniony czosnek i dodajemy łyżkę oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kotlety i chwilę obsmażamy z obu stron.
2.
Przekładamy mięso do rondla zalewamy wodą tylko tyle by mięso było całkowicie zanurzone.
Dodajemy liść laurowy ziele angielskie, sos sojowy,pokrojoną cebulę oraz pieczarki.
3.
Dusimy około 1.5 godziny dolewając wody w razie potrzeby.pod koniec duszenia możemy jeszcze doprawić do smaku pieprzem i solą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze