Duszone mięso w sosie własnym

  • wyświetlono: 68815 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Duszone mięso z szynki w sosie własnym zdrowsza wersja tłustych sosów mącznych

naKońcuJęzyka
  • 180min

Składniki

5 kotletów z szynki około 1 cm grubości
liść laurowy
kilka kuleczek ziela angielskiego
1/ 2 cebuli
5 pieczarek
2 łyżki sosu sojowego grzybowego
pieprz, opcjonalnie sól
zioła do wieprzowiny
ząbek czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Duszone mięso w sosie własnym

  • 1. Mięso z szynki myjemy osuszamy, posypujemy ziołami.
    Na patelnie wrzucamy rozdrobniony czosnek i dodajemy łyżkę oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kotlety i chwilę obsmażamy z obu stron.
  • 2. Przekładamy mięso do rondla zalewamy wodą tylko tyle by mięso było całkowicie zanurzone.

    Dodajemy liść laurowy ziele angielskie, sos sojowy,pokrojoną cebulę oraz pieczarki.

  • 3. Dusimy około 1.5 godziny dolewając wody w razie potrzeby.pod koniec duszenia możemy jeszcze doprawić do smaku pieprzem i solą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadduszone mięsomięsny obiadmięso w sosie własnymduszona szynkaszynka w sosie własnym

Komentarze

Podobne przepisy

Szynka wieprzowa w sosie własnym

Dodane przez: Kasia1989

Szynka w sosie własnym

Szynka wieprzowa to idealny przepis...

Pulpety w sosie własnym

Dodane przez: dawiddudziak

Pulpety w sosie własnym

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

Karkówka

Dodane przez: Gosiaczek 93

Karkówka w pysznym sosie własnym

Karkówka jest przepyszna i rozpływa...

Żeberka w sosie własnym

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Żeberka w sosie własnym

Aromatyczne, mięciutkie mięsko...

Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne.

Dodane przez: neliada

Pulpety w sosie własnym

Małe kuleczki mięsne, występujące...

mięso duszone w sosie z pietruszką

Dodane przez: katarzynka455

Mięso duszone w sosie z pietruszką

Na szybko i bez skomplikowanych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE