Drożdżowe racuchy z jabłkami smażone bez tłuszczu

3.57 (14 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Te racuchy robi się szybko, a do tego mają zmniejszoną zawartość tłuszczu. Smażone na suchej patelni smakują wyśmienicie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 11 sporych racuchów:
    Rozczyn:
    20g świeżych drożdży
    2 łyżki mąki pszennej typ 500
    2 łyżki cukru
    100 ml letniej wody

    Ciasto:
    350g mąki pszennej typ 500
    40g rozpuszczonego i przestudzonego masła
    2-3 łyżki cukru pudru
    Szczypta soli
    1 jajko
    200ml letniego mleka
    2 jabłka pokrojone w kostkę

    Do posypania:
    Cukier puder
    Dżem
Wystaw ocenę:

3.57 (14 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Drożdżowe racuchy z jabłkami smażone bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na rozczyn wymieszać, odstawić na 15 min.
  • 2. wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać jabłko pokrojone w kostkę i wymieszać. odstawić na 40 min.
  • 3. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię i smażyć, aż ciasto nie będzie surowe w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować