Domowe ogórki kiszone

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Z tego przepisu wychodzą najlepsze ogórki pod słońcem. Chrupiące, z dodatkiem czosnku, kopru i chrzanu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kg ogórków gruntowych
    kilka baldachimów kopru
    kilka główek czosnku
    korzeń chrzanu

    ZALEWA:
    5 litrów wody
    5 łyżek soli
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki kiszone

Domowe ogórki kiszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe ogórki kiszone 1. Zagotowujemy 5 litrów wody z solą. Odstawiamy, a następnie:
    - do litrowych słoików wkładamy umyte ogórki;
    - do każdego słoika dodajemy gałązki kopru, kawałek korzenia chrzanu i ząbek czosnku;
    - ogórki zalewamy wodą z solą, następnie słoiki zakręcamy i odstawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować