Domowe burgery z wołowiną i kapustą pekińską

4.78 (9 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo pożywne,soczyste burgery,z dobrej jakości mięska to pyszny fast food :)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
    2 łyżeczki musztardy
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    olej

    Dodatkowo:

    4 plastry żółtego sera
    8 liści kapusty pekińskiej
    4 bułki hamburgerowe
    1 pomidor
    pół ogórka
    majonez
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.78 (9 ocen)

Zobacz również:

Hamburgery

Domowe burgery z wołowiną i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wyrobić mięso z musztardą, solą oraz pieprzem.Następnie podzielić na 4 porcje i uformować okrągłe kotlety. Burgery smażyć na rozgrzanej patelni, wysmarowanej małą ilością oleju do smażenia. Smażyć na średnim ogniu po 2-2,5 min. z każdej strony – w zależności, jaki poziom wysmażenia lubimy.
    Piekarnik nagrzać do 200°C .W tym czasie możemy przygotować dodatki: bułki przekroić wzdłuż, pomidora i ogórki pokroić w plasterki.
    Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać kolejno: spód bułki, liście kapusty pekińskiej, majonez, wołowinę, plaster sera,ketchup, plaster pomidora, plasterki ogórka, wierzch bułki posmarowany od wewnątrz też majonezem. Burgery włożyć do piekarnika i podpiekać do momentu rozpuszczenia sera.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (9 ocen)

Zdobywca nagrody

hamburger

To może cię zainteresować