Domowe burgery z wołowiną i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wyrobić mięso z musztardą, solą oraz pieprzem.Następnie podzielić na 4 porcje i uformować okrągłe kotlety. Burgery smażyć na rozgrzanej patelni, wysmarowanej małą ilością oleju do smażenia. Smażyć na średnim ogniu po 2-2,5 min. z każdej strony – w zależności, jaki poziom wysmażenia lubimy.
Piekarnik nagrzać do 200°C .W tym czasie możemy przygotować dodatki: bułki przekroić wzdłuż, pomidora i ogórki pokroić w plasterki.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać kolejno: spód bułki, liście kapusty pekińskiej, majonez, wołowinę, plaster sera,ketchup, plaster pomidora, plasterki ogórka, wierzch bułki posmarowany od wewnątrz też majonezem. Burgery włożyć do piekarnika i podpiekać do momentu rozpuszczenia sera.Smacznego:)
Komentarze