Delicje jagodowe w białej czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Taką zrobiłam niespodziankę mojemu który męczył mnie od paru dni żebym zrobiła jego ulubione delicje jagodowe, w wyglądzie może nie są tak ładne jak sklepowe ale w smaku o niebo lepsze. Trochę zabawy z nimi jest ale co się nie robi dla ukochanej osoby.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Blaszka 24*24 cm
    Biszkopt:
    3 jajka wiejskie
    3 łyżki cukru kryształu
    3 łyżki mąki tortowej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Galaretka:
    szklanka soku z jagód
    galaretka jagodowa

    Polewa:
    2 czekolady białe
    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Delicje jagodowe w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • delicje 1. Białka ubić na sztywno, ubijać dosypując cukier, wymieszać dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15 minut w 160 stopniach. Wystudzić.
  • delicje 2. Sok z jagód zagotować i wsypać galaretkę, wymieszać. Wylać do wyłożonej folią aluminiową tortownicy. Odstawić do stężenia.
  • delicje 3. Czekolady białe wraz z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • delicje 4. Z biszkoptu powycinać kółka od małej szklanki a w galaretce od kieliszka, układać galaretkę na biszkopcie i pędzelkiem polewać czekoladą, odstawić do stężenia do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Delicje Galaretka Jagody Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować