Czebureki z mięsem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pierogi inaczej

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g ziemniaków ugotowanych

    1 jajko

    1 szkl mąki

    sól



    nadzienie

    200 g mięsa mielonego


    kawałek cukini ok 100g
    pół cebuli

    sól

    pieprz

    oregano

    majeranek

    60 g sera żółtego


    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Czebureki z mięsem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i cebulę ktoimy w kosteczkę. Mięso wkładamy na gorącą patelnię, podsmażamy razem z cebulą i cukinią. doprawiamy do smaku i studzimy.

    Ziemniaki mieszamy z mąką, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto jak na kopytka, podsypując w razie potrzeby mąką. Dzielimy na dwie częsci i rozklepujemy dwa placki o śr ok 22-24 cm

    Do wystudzonego mięsa scieramy na tarce ser i mieszamy.

    Rozdzielamy nadzienie na dwie porcje i nadziewamy dwa duze pierogi , brzeg dociskamy widelcem

    Czebureki smażymy na wolnym ogniu na oleju z obu stron. Podajemy z ulubionymi sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować