Czarna fasola po kubańsku.

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywne danie wegańskie na bazie czarnej fasoli z warzywami.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g czarnej fasoli
    2 łyżki oliwy
    1 cebula
    1 zielona papryka
    3 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki zmielonego kminku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czarna fasola po kubańsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na ok. 8 godzin i ugotować.
    Cebulę, paprykę i czosnek drobno posiekać i usmażyć na oliwie, aż warzywa będą miękkie. Dodać uprzednio namoczoną i ugotowaną fasolę i przyprawy, gotować na wolnym ogniu ok. 30 minut. Na końcu dodać sok z cytryny.
    Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z dobrym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować