Ciasto 3-bit z masą budyniową i kremem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód-Blachę 30x40, wyłożyć, papierem do pieczenia, dosyć wysoko. Na spód ułożyć warstwę herbatników.
2.masa krówkowa- Miękką masę krówkową, przełożyć do miski i zmiksować a potem posmarować nią herbatniki.
3.Ułożyć II warstwę herbatników.
4.masa budyniowa- Ugotować budyń na mleku z cukrem. Odstawić, zaraz dodać galaretkę, dobrze wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać masło i też wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić do ciepłego, często mieszając. Wylać do blaszki na herbatniki i rozprowadzić .
5.Ułożyć III warstwę herbatników i schłodzić.
6.krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Serek zmiksować z pudrem a potem dodawanymi pojedynczo jogurtami. Na koniec zmiksować z letnią żelatyną i przelać do blaszki. Schłodzić.
7.Na zastygnięte ciasto, zetrzeć na tarce jarzynowej czekoladę i rozsypać.
8.Ciasto przetrzymywać w lodówce a kroić ostrym nożem.
Komentarze