3 BIT

4.49 (168 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne ciasto dla łasuchów, którzy lubią bardzo słodkie ciasta. W wersji mniej słodkiej proponuję zrobić na krakersach.

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże paczki herbatników

    puszka masy krówkowej

    krem karpatka ( + 500 ml mleka i 125 g masła do przygotowania)

    330 ml śmietany 30%

    cukier puder

    czekolada do starkowania
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto 3 bit Ciasto

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blachę 24x35 wykładamy jedną warstwę herbatników. Na nie wykładamy masę krówkową, rozsmarowujemy. Na wierzch wykładamy warstwę herbatników.

    Krem karpatka przygotowujemy na mleku, wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Wystudzony krem miksujemy, stopniowo dodając masło. Miksujemy, aż do uzyskania kremu o gładkiej konsystencji. Tak przygotowany krem wykładamy na herbatniki. Wygładzamy, przykrywamy kolejną warstwą herbatników.

    Śmietanę ubijamy na sztywno. Do smaku dodajemy cukier puder. Sztywną masę wykładamy na herbatniki, rozsmarowujemy

    Na wierzch starkowujemy czekoladę. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować