Ciasto biszkoptowe z kremem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiać tam mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łopatką. Wyłożyć do blaszki 30x40 z papierem do pieczenia. Piec ok 20-25 min.175*.(w zależności jak piecze piec)
Drugi upiec tak samo. Po przestygnięciu, zdrapać skórkę z obu biszkoptów.
2.Jeden biszkopt umieścić w tej samej blaszce, lecz wyżej wyścielanej papierem. Nasączyć sokiem z cytryny.
3.krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Schłodzone jogurty z serkami, ubić do puszystego. Następnie dolewać ciepłą, ale nie za zimną ani za gorącą żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do blaszki i wyrównać.
4.Przykryć, drugim biszkoptem, dołem do góry.
5.polewa- Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance, ostudzić do letniego i polać górę placka. Polewę wyrównać, dodatkowo można zrobić ozdobne wzorki, ząbkowaną packą. Ciasto schłodzić.
Komentarze