Ciasteczka orzechowe z dżemem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne dla dzieci np. Na drugie śniadanie do szkoły

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag mielonych orzechów włoskich
    25 dag mąki
    25 dag. Masła lub margaryny
    Szczyptą soli
    Dowolny dżem U mnie truskawkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Makaroniki

Ciasteczka orzechowe z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki siekamy razem na stolinicy, a następnie zagniatamy. Formujemy małe kulki, rozpłaszczamy,na każdym kładziemy odrobinę dżemu. Pieczemy około 12-15 minut w 180 stopniach

Porady

Ciasteczka sa równie pyszne z nuesoloych orzechów ziemnych. Pyszne są również z odrobiną maku zamiast dżemu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować