Ciasteczka orzechowe

4.5 (162 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki kawy lub kubka mleka. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie ciasteczek szybkie, a efekt znakomity. Polecam!

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g mąki (plus do podsypywania)
    250g cukru
    250g masła
    2 jajka
    1 opakowanie proszku dopieczenia
    5g cynamonu
    100g mielonych orzechów
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Ciastka

Ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować podsypując delikatnie mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec około kwadransa (do zarumienienia). Ciastka można dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować