Bardzo smaczne ciasteczka drobne wyglądem przypominające chrabąszczyki. U mnie bardzo szybko takie ciasteczka znikają ze stołu. Nadziane nutellą to już rozkosz dla podniebienia.
1.
Do miski wsypać mąkę dodać posiekane masło, margarynę, śmietanę, żółtka oraz proszek. Zarobić gładkie ciasto.
2.
Ciasto rozwałkować za pomocą talerzyka wyrysować obręcz pokroić na małe trójkąciki nadziać nutellą i zwijać chrabąszczyki.
3.
Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez ok 15 minut.
4.
Cukier puder przesypać do miseczki, mleko zagotować i wlewać stopniowo do cukru być może cukier nie wchłonie tyle mleka trzeba to robić stopniowo po kropelce i ucierać ma być gęsty ale płynny. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną mleka.
5.
Wystudzone chrabąszczyki przełożyć na blat i polać czekoladą oraz płynnym lukrem. Przełożyć do zastygnięcia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze