Chłodnik Litewski

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Idealny na upały , zdrowy , smaczny , o pięknym kolorze . Polecam !

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • pęczek botwinki ( liście i buraczki )

    sok z połowy cytryny

    świeży ogórek

    pęczek szczypiorku

    pęczek koperku

    ząbek czosnku

    300 ml jogurtu naturalnego

    sól , pieprz i cukier do smaku

    2 gotowane jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka Jajko

Chłodnik litewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chłodnik litewski 1. Botwinkę ( liście i buraczki ) dokładnie myjemy i drobno kroimy . Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą i sokiem z cytryny . Gotujemy przez 10 minut . Odstawiamy do ostudzenia .

    Ogórek i zioła drobno siekamy . Mieszamy z jogurtem . Ostudzony chłodnik łączymy z mieszanką jogurtową . Doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz cukrem .

    Podajemy z ugotowanymi jajkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Buraki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować